Nieuwe speurtocht op Ameland testen

Een route testen is toch altijd weer spannend.. Vooral op een eiland hoop je dat het goed werkt: natuurlijk is het geen straf om naar Ameland te gaan maar het neem behoorlijk wat tijd in beslag. Gelukkig was de spanning nergens voor nodig, de route werkte fantastisch, was eenvoudig (voor jong en oud geschikt) en erg leuk om te doen!

Voor de mensen die onze speurtochten niet kennen nog even de werking kort uitlegt. Je download de route, in dit geval de “Amelands Produkt fotospeurtocht” en start de route. Er verschijnt een zoekgebied op het scherm met een omschrijving Voor het eerste punt op Ameland is dat: “Ga op zoek naar de grote, gekleurde boeien in het weiland”. Je bent zelf zichtbaar op het routekaartje met een blauwe pijl en moet dus met die pijl in de cirkel belanden. Zodra je binnen deze cirkel bent (en dicht genoeg bij het omschreven punt) krijg je een melding dat je iets gevonden hebt. Wanneer je op “gevonden” klikt komt er een 3D model tevoorschijn, in dit geval een lammetje. Druk je met je
vinger op dit lammetje dan speelt er een filmpje af over Amelander Wol. Daarna krijg je een nieuwe cirkel te zien met een omschrijving.

Probeer het ook eens, vooral met kinderen een erg leuke activiteit!