Lancering fietsroute “Ferwert-Hegebeintum”

Voor de aftrap van een bijzondere rondgang was er op het Vrijhof in Ferwert voornaam bezoek. Margaretha Huygh, de vrouw van Barthold van Nijsten die op Harsta State bij Hegebeintum woonde, kwam langs en ook professor Gerard Heymans was er weer bij op de plaats waar hij in 1857 is geboren. Beide historische personen zijn d.m.v. augmented reality te bewonderen in de MeAR Fryslan app.

De start van de route kan langs het hele traject, maar officieel is het beginpunt aan de voet van de terp in Hegebeintum. Van daaruit wordt bezoeker uitgenodigd voor een rondleiding op de Harsta State. Vanuit Hegebeintum gaat de route in Ferwert langs onder meer het voormalige klooster Foswert en de Herjuwsma State waar edelman Gemma van Burmania zijn verhaal doet. Het traject gaat verder over het Vrijhof in het centrum van Ferwert uiteindelijk naar de zeedijk en terug naar de Hegebeintum voor een rondleiding op de terp en in de kerk.

Bij de lancering van de historische route werd ook het nieuwe logo van Doarpsbelangen Ferwert-Hegebeintum onthuld door bestuurslid Sjak Papma en wethouder Jelle Boerema van de gemeente Noardeast-Fryslân.